Vælg en side

Regelmæssig motion og venskab

At holde heste sunde afhænger ikke kun af, hvor godt vi fodrer og tager os af dem, men især af de omgivelser, vi giver dem.

Heste skal holdes så vidt muligt i henhold til deres arts behov. Heste er køddyr og bør derfor aldrig holdes isoleret. De har brug for ledsagelse af deres medheste.
Desværre er de fleste heste stadig begrænset til boksestalde, selvom undersøgelser længe har vist, at det at holde dem i grupper i såkaldte åbne eller fritstående stalde er meget sundere for dem, da det kommer meget tættere på deres liv i naturen. En besætning, der holdes i en åben stald, skal dog vælges omhyggeligt.
Dyrene bør udveksles så lidt som muligt, da alle sådanne ændringer i gruppens make-up skaber psykologisk stress, hvilket øger risikoen for skade, når det dominerende hierarki skal etableres på ny.

Heste, der bruges til udstillinger eller væddeløb, kan dog ofte ikke afvises, men skal i stedet være ordentligt opstillet. Der er forskellige typer boksboder: boder, der vender ud mod gangbroen, dem, der har en dør eller et vindue udad, og dem med adgang til en paddock. I tilfælde af sidstnævnte har hesten et frit valg at gå ud i det fri.

Føl, unge heste eller avlshopper holdes ofte i åbne stalde i en gruppe. Uanset hvilken type bod der vælges, skal hesten have tilstrækkeligt dagslys og frisk luft.

Heste er veludstyrede til at klare kulde og er i stand til at tilpasse sig ganske godt til forskellige temperaturer. De skal også få et sted, hvor de kan rulle. Daglig træning eller pastoral boltring skal være en vigtig del af deres rutine.

KONTAKT

Bladknæk 34,
DK-6200 Aabenraa

Tlf: +45 74 61 45 01
sydgros@sydgros.dk

CVR nr. 26310733

Sociale medier

   Bucas
  Covalliero
  Equiline
  Horka
  Kask
  Leovet
  Parlanti