Vælg en side

Daglig pleje

Daglig hovpleje er vigtig for din hests generelle helbred. Regelmæssige besøg hos hovmanden eller den bare hovmester er lige så meget en del af din hests rutine som at holde den i et velegnet miljø, fodring og daglig hovpleje.

Rengør hestens hove hver dag, og fjern eventuelle små sten eller andre genstande. Dette gøres bedst med en børste. Hovpluk bruges også meget, men man skal passe på ikke at ridse det sunde horn af.

For at forblive elastisk skal hovhornet indeholde den helt rigtige mængde fugt. Hvis hovhornet er for vådt, har det en tendens til at blive blødt, slides hurtigere, og der er også en højere risiko for at udvikle trøske.
Det kan dog forhindres ved regelmæssigt at anvende hæmmende produkter såsom leovets FrogAde. Der er også hovplejeprodukter, der indeholder antibakterielle midler, såsom leovets HOOF LAB klovolie.

Hvis trøst allerede har udviklet sig, kan produkter hjælpe med at trænge dybt ind og sprede sig i riller og i små sprækker og derved nå forfaldne pletter. De tørrer frøen, så sundt væv kan vokse tilbage. I sådanne akutte tilfælde af trøske er FrogMedic af leovet en god mulighed.

Hvis hovhornet indeholder for lidt fugt, bliver det skørt. Dette kan gøre modning vanskelig og kan reducere hovens støtteflade.
Hvis hestens hove er meget tørre, skal du først suge dem i vand, og efter at have tilladt dem at tørre lidt, skal du anvende et hovplejeprodukt, som derefter forhindrer tab af fugt. Et godt valg af produkt til dette formål er leovets HOOF LAB elastisk creme, som fremmer hovens elasticitet og stabilitet. For at undgå dette problem er det nødvendigt at bruge produkter i den daglige klovpleje, der optimalt regulerer og understøtter fugtbalancen.

Leovet tilbyder egnede løsninger med klovolie, naturlig oliebalsam eller klovfedt, der er en del af serien HOOF LAB klovpleje.

Hvis hestens hovene er følsomme eller skøre, kan du prøve specielle produkter, der integreres optimalt i klovens hornstruktur. HOOF LAB Hovehærder fra leovet indeholder naturlige stoffer, der reducerer revnedannelse og slid på hornet.

Forbedring af klovenes struktur, hovvæggen og sålen styrkes, og hoven bliver betydeligt mere holdbar. Langsom hornvækst kan også påvirkes positivt af plejeprodukter. HOOF LAB Hoof Oil indeholder for eksempel essentielle olier, der stimulerer blodcirkulationen. Når den påføres på coronetbåndet, fremmer den forbedrede blodcirkulation igen vækst.

Hvis hovene ikke vokser ordentligt, kan du også give fodertilskud såsom Biotin ZM-væske fra leovet, som indeholder næringsstoffer, der er vigtige for udviklingen af ​​hovhorn, såsom vitamin H (biotin), aminosyren methionin og sporet element, zink. Biotin fremmer hovvækst, selv når det påføres eksternt. Til det formål tilbyder leovet HOOF LAB Natural Oil Balm med biotin til den specielle daglige klovpleje.

KONTAKT

Bladknæk 34,
DK-6200 Aabenraa

Tlf: +45 74 61 45 01
sydgros@sydgros.dk

CVR nr. 26310733

Sociale medier

   Bucas
  Covalliero
  Equiline
  Horka
  Kask
  Leovet
  Parlanti