Vælg en side

Hvis det er muligt, bør du faktisk fodre din hest med små potioner, flere gange dagligt

En af de vigtigste faktorer til at opretholde din hests sundhed er en optimalt afbalanceret diæt.
Hestens fordøjelsessystem er designet til kun at modtage små mængder mad ad gangen, da heste i deres naturlige miljø græsser for det meste hele dagen. Derfor bør fodring opdeles i så mange små portioner som muligt. Hø, ensilage eller frisk græs tjener som den grundlæggende hæfteklammer.

For arbejdsheste skal mængden af ​​hæftefoder øges og suppleres med kraftfoder for at imødekomme det øgede behov for energi. Egnede koncentrater er havre, byg eller majs eller fuldfoder indeholdende blandede korn i pellet eller müsli. Selvom hesten har et højere energibehov, er det altid bedre ikke at give koncentreret foder, men snarere at øge mængden af ​​grovfoder i stedet for, da dette er bedre for hesten at fordøje. At nippe på foder holder også hesten travlt og forhindrer den i at kede sig.

Mineralindholdet i foderet er også vigtigt. Mineralmangel kan føre til en række sundhedsmæssige problemer, herunder forstyrret muskelmetabolisme, pelsskift, hudproblemer, dysfunktion i reproduktionssystemet eller beskadigelse af knoglestrukturen.
For at sikre en optimal tilførsel af vitaminer og mineraler, bør hesteejere kende indholdet af disse næringsstoffer i deres hestes basisfoder og derefter tilføje specielle blandinger, dvs. såkaldte supplerende fodertilskud i overensstemmelse hermed. Der findes forskellige kosttilskud til forskellige diætbehov på markedet.

Serien inkluderer kosttilskud til optimal hovvækst, til sunde led og knogler og urteblandinger til et sundt åndedrætssystem og funktion.

Udover foder har heste altid brug for adgang til tilstrækkelige mængder rent vand af god kvalitet.Dette er især vigtigt, hvis vandet tilføres i store beholdere, som det ofte er tilfældet på græsgange, snarere end direkte fra en vandhane, en brønd eller fra en strøm.

KONTAKT

Bladknæk 34,
DK-6200 Aabenraa

Tlf: +45 74 61 45 01
sydgros@sydgros.dk

CVR nr. 26310733

Sociale medier

   Bucas
  Covalliero
  Equiline
  Horka
  Kask
  Leovet
  Parlanti